Tervetuloa blogiini!

blogi tai galleria 4 Natasha King.jpg

Mun nimi on Oonasofia ja haluan toivottaa sut lämpimästi tervetulleeksi lukemaan blogiani tanssin maailmasta! Olen tanssin ja hyvinvoinnin ammattilainen ja blogissa haluan tuoda nämä osaamisalueet yhteen.

Julkaisen tutkittuun tietoon perustuvia ja käytännön läheisiä vinkkejä tanssijoiden treenin ja hyvinvoinnin tueksi. Tutkimusartikkelit ovat usein aika puisevaa ja työlästä luettavaa – ja suuri osa niistä saatavilla vain englanniksi. Pyrin valitsemaan tanssin harrastajia ja ammattilaisia kiinnostavia aiheita ja kirjoittamaan ne auki vähän miellyttävämpään muotoon ja suomeksi. Ja otan tosi mielelläni vastaan myös toiveita aiheitten suhteen!

Dance. Search. Blossom. Blogin nimi viittaa tutkivaan ja etsivään otteeseen tanssissa. Tanssitaiteen tekeminen on tutkimista, etsimistä ja kysymyksiä. Myös tutkittuun tietoon perustuva tanssiharjoittelu arjessa on tärkeää, jotta me tanssijat saataisiin tehdä pitkät, terveet ja elämän mittaiset urat. Tai harrastaa tanssia terveinä ja kivutta. Esiintyminen on ihanaa, mutta lyhyenkin esityksen tai teoksen taustalla on valtava määrä treenitunteja, joilla luodaan pohja esiintyjyydelle. Ne tunnit on hyvä osata käyttää oikein tärkeintä instrumenttiaan, omaa kehoa, kunnioittaen.
Tanssijoina opimme usein sietämään kipua harjoittelussa. Väännämme jalat suureen aukikiertoon väkisin vaikka sattuisi ja istumme venyttelemään tarpeettoman pitkiksi ajoiksi, usein myös ennen harjoittelua ja kesken tunnin (ei hyviä ideoita mikään näistä). Netti on täynnä käsittämättömiä vinkkejä, milloin aukikierron, milloin spagaatin parantamiseksi (molempia on mahdollista parantaa, ja molempiin on olemassa myös turvallisia ja terveellisiä keinoja). On hyvä muistaa lähdekritiikki; kaikkia artikkeleita, videoita ja vinkkejä ei kannata noudattaa ennen kuin on varma, että julkaisija tietää mistä puhuu. Jotkin suositellut konstit saattavat kyllä tehota, mutta kirjoittajalla ei ole välttämättä tietoa tämän aiheuttamasta vahingosta.

Siinä siis syy tämän blogin synnylle: haluan tuoda tutkittua tietoa käytännön vinkkeinä tanssijoiden saataville – selkokielellä ja turvallisesti, perustellen. 

Vastaan mielelläni heränneisiin kysymyksiin niin postausaiheista, aiheitten ulkopuolelta, tanssifysioterapiasta kuin mahdollisesta yhteistyöstäkin. Kysy siis rohkeasti blogissa tai sähköpostitse oonasofia.saukkonen@gmail.com! Blogipostauksista tiedotan myös Instagramissa @dance.search.blossom missä voit laittaa viestiä!

Julkaisen varmasti myös omiin töihin liittyviä juttuja tanssin kentältä ja annan tanssikuvien ottaa oman tilansa blogista, kun viipotan kahden kotini, Suomen ja Englannin, väliä!
 

“Dance is the only art of which we ourselves are the stuff of which it is made.”

-Ted Shawn


So, let’s take care of that stuff.


- Oonasofia